Kažipot za poslovno uspešnost

Posamezne marketinške dejavnosti pogosto nimajo učinka, če niso del strateški premišljenega načrta in celovitega pristopa. Lahko veliko govorimo, “skakamo iz paštete”, če pa ne povemo tistih nekaj ta pravih besed, nas ne bo nihče slišal ali še hujše, bo slišal ali celo dobil napačno sporočilo. Strateški marketing in PR je način optimizacije vseh vaših besednih in poslovnih prezentacijskih kanalov, ki bo občutno pospešil razvoj vašega podjetja in uspešnost poslovanja.

marketinško, pr in poslovno pisanje

Strateški marketing, PR in marketinška strategija

V Stratolikomu smo odlični poslušalci vaših želja in načrtov ter odlični prevajalci le-teh v jezik, ki bo pri vaših partnerjih in strankah vzbudil interes za vaše produkte in storitve in/ali zaupanje v vaše podjetje. Smo prav tako kreatorji, uredniki ali prevajalci vaših krajših ali daljših marketinških besedil, prezentacij, člankov, priročnikov, knjig in poslovnega gradiva tudi kot ghostwriterji (skriti pisci) ter strateški razvijalci vaših idej, projektov, načrtov, vizij in poslanstev.

PR je eden najpomembnejši dejavnikov strateške komunikacije v podjetju, tudi ko nimate interesa biti prisotni v javnih medijih. Zato odnose z javnostjo, interno, interesno ali splošno, zaupajte nam. Za vas bomo tudi opravili vso potrebno marketinško analitiko, pripravili strateško marketinško in PR kampanjo in vsebino, ter v celoti organizirali in izvedli promocijo vaših poslovnih dogodkov.

Nas načrtovanje, pisanje, priprava in urejanje vsebin zelo veseli, vam pa bo to ena velika skrb manj.

Preden se podamo na novo poslovno pot ali naredimo načrte za novo storitev in produkte je potrebno raziskati trg/javnost, določiti cilje in ciljne stranke, oblikovati profilirano ponudbo prav za njih ter tudi analizirati njeno uspešnost in jo po potrebi prilagoditi dejanskim razmeram in povpraševanju

Življenjska doba podjetja ali posameznih produktov in storitev od njihovega nastajanja, realizacije, trženja in nenazadnje prodaje je polna izzivov in tveganj, katere lahko predvidimo in obvladamo samo z natančnim in pazljivim opazovanjem in načrtovanjem.  

Za vas bomo opravili vso potrebno marketinško analitiko, pripravili PR in/ali marketinško strategijo, ter ustvarili priložnostne uspešne kampanje, kar vam bo pripeljalo nove stranke in pomagalo, da se pravilno odločite o nadaljnjih poslovnih potezah

Življenjska doba podjetja ali posameznih produktov in storitev od njihovega nastajanja, realizacije, trženja in nenazadnje prodaje je polna izzivov in tveganj, katere lahko predvidimo in obvladamo samo z natančnim in pazljivim opazovanjem in načrtovanjem. 

Komunikacijska strategija je več kot premišljeni PR ali marketinška strategija oz. kampanja. Dobro načrtovana komunikacijska strategija prepreči marsikatero skrb ali nevšečnost in nam pomaga k uspešnem poslovanju.

Kot dolgoročni načrt komunikacijskih dejavnosti zajema vse od interne komunikacije v podjetju, ki je ključna za uspeh, do odnosov podjetja z javnostjo, mediji, s poslovnimi partnerji in strankami.

Brendiranje in grajenje prepoznavnosti in zaupanja v blagovno znamko in podjetje je tudi ena izmed ključnih nalog komunikacijske strategije.

Strategija krizne komunikacije je načrt delovanja na komunikacijskem področju s ciljem, da izboljšamo odnose znotraj ali zunaj podjetja.

Marsikatero stvar lahko rešite že s kratko mediacijo in učinkovitim piarjem. Ko pa so težave bolj globinske, vam pomagamo, da sistematično popravite napake in strateški izboljšate sliko o sebi in svojem podjetju ter odnose z vam pomembnimi interesnimi skupinami in občinstvom.

Z natančno načrtovano strategijo odnosov z javnostjo v običajnih pogojih povečamo prepoznavnost in zaupanje v naše podjetje in blagovno znamko, v kriznih pogojih pa se izognemo nevšečnostim in tudi ko pride do težav lahko precej zmanjšamo škodo.

V Stratolikomu skrbimo za vaše občasne ali redne PR aktivnosti in kampanje.

Dandanes živimo v indualistični družbi, kjer ni več pomemben produkt ampak njegov brand – podoba podjetja.

Podoba podjetja se gradi več let, ena napaka pa jo lahko v hipu uniči. Prepoznavnost podjetja in njegovih produktov/storitev je eden izmed ključnih razlogov zaradi katerega se nam stranke vračajo. Lojalnost strank pa je najpomembnejši dejavnik razvoja podjetja.

Zaupajte nam rojevanje, načrtovanje, vizualizacijo, registracijo in razvoj vašega branda in blagovne znamke, produkta ali storitve.

Smo kreatorji ali uredniki vseh vaših krajših ali daljših: poslovnih, akademskih ali marketinških besedil, poslovnega gradiva in nastopov, strokovnih besedil in poročil, poslovne in razpisne dokumentacije, intd.

Prav tako za vas pripravljamo foto in video vsebine, grafikone, ter vsa vaša edukativna, marketinška in medijska besedila, predstavitve in gradivo.

Pišemo in urejamo učinkovite in prepričljive govore za vse priložnosti.

V današnjem hitrem tempu življenja imate zelo malo časa za ustrezno predstavitev, zato je nujno potrebno, da ga izkoristite najbolj učinkovito.

Kakovostna vsebina je tisto po čem se najbolj zapomnimo blagovne znamke. Že sam slogan ali oglas nam takoj prideta v ušesa in če ju spremlja tudi kakovosten produkt ali storitev, se vedno vračamo in naprej priporočamo podjetje, ki mu zaupamo.

Za vas snujemo, urejamo, pišemo ter vam pomagamo pri zasnovi, oblikovanju in preoblikovanju vaših strateških in poslovnih besedil:

 • medijske vsebine,
 • PR članke, prispevke, obvestila, kampanje,
 • poslovni storytelling (pripovedništvo),
 • govori za vse priložnosti,
 • Linkedin profile, objave, članke, newsletterje,
 • strokovne članke, priročnike, knjige in e-knjige, scenarije za edukacijske video vsebine,
 • periodične, občasne ali redne publikacije, magazine, bloge, kataloge, novičnike (newsletterje),
 • vsebine za spletne strani, SEO vsebinespletne objave, scenarije za podcaste,
 • besedne, avdio in video vsebine in strategije za spletna omrežja,
 • scenarije in vsebino za tiskane, avdio in video oglase, bloge, vloge, objave na spletnih omrežjih,
 • dr.

Spletna stran je osebna izkaznica vsakega podjetja. Prepustite nam izdelavo, vsebinsko urejanje, pripravo, optimizacijo in vzdrževanje vašega spletnega mesta. Opravimo za vas analizo obstoječe spletne strani in optimizacijo, preurejanje ali izdelavo nove.

Linkedin je postal močno poslovno orodje. Ne le, da lahko objavljate svoje biografije in najnovejše dosežke, ampak so vse bolj popularni članki, novičniki (newsletter) ter kampanje, v katerih lahko poslovni javnosti predstaviti svojo strokovnost in kompetence na določenem področju. Poleg tega je Linkedin močno SEO orodje, saj ga Google skorajda prednostno zazna, ko iščejo vaše podjetje ali panogo.

Danes vsebina ni nič vredna, če ni optimizirana. Pisanje tekoče in privlačne vsebine je veščina, ki presega lepopisje in dobro idejo. Poslovni storytelling (pripovedovanje zgodbe) pa je novodobna veja umetnosti, ki naredi razliko med vrhunskim in povprečnim podjetjem oz. podjetjem, ki raste in tistim, ki stagnira. Zato je dobro, pisanje takšne zgodbe prepustiti strokovnjaku.

Poslovni dogodki so izjemno pomembni za vašo predstavitev v javnosti, odnose v podjetju in poslovnem okolju ter branding vašega podjetja.

Za vas organiziramo in izpeljemo celotno promocijsko kampanjo za vse vrste poslovnih dogodkov, sestankov, konferenc, simpozijev, proslav, kongresne, izobraževalne in slavnostne dogodke, novoletne poslovne zabave, teambuildinge, prestižne donatorske ali kulturne dogodke indr.

Prepustite organizacijo vašega dogodka strokovnjaku, vi pa bodite častni gost in ponosni gostitelj.

SloveniaEnglishCroatiaSerbia